недеља, 11. јануар 2015.

Kako do zdrave kose

Zdravoo:-). U ovom postu pronacicete savete za zdravu kosu. Ovaj post postavljam sada jer ga je moja drugarica jako zelela, ali svakako bih ga postavila jednom. Uzivajte.


















 

1.Prvi savet vam je da redovno skracujete kosu. Idealno bi bilo da je skracujete na svake 3-4 nedelje. Ako niste u mogucnosti cesce, onda je skracujte na svakih 6-8 nedelja. U svakom slucaju, nemojte da cekate da vam kosa izraste, pa da je skracujete nekoliko centimetara.

2.Zdrava kosa treba da bude dovoljno hidrirana. Pijte dosta vode. Voda ne samo da hidrira vasu kozu i telo vec hidrira i vasu kosu.


3.Ne koristite previse hemijskih preparata za kosu. Kosa vam moze izgledati slepljeno, brzo ce se mastiti. 

4.Kada susite kosu fenom neka vazduh iz fena ne bude vruc jer to ostecuje kosu. Ne ostavljajte fen da duva dugo u jedan deo glave vec neprestano pomerajte fen i nezno prstima prolazite kroz kosu. Drzite fen dovoljno udaljen od glave.

5.Zdrava ishrana je osnova zdrave kose. Protein i vitamin B5 su izuzetno znacajni za zdravu kozu glave i zdravu kosu. Ogromnu kolicinu neophodnih proteina naci cete u jajima, orasima i siru. Vitamina B5 na primer ima u nepreradjenom pirincu, pasulju i celom zrnu zitarica. Vitamini i minerali jacaju koren kose.

To su jedni od vaznijih saveta. Naravno ima ih jos, ali o tome cu pricati u mom sledecem postu. Do tada, saljem pozdrave, a vi komentarisite sta bi ste zeleli da vidite u nekim narednim postovima. Saljem poljubac:*

2 коментара: